Katerina Kozubková
zdroj nahraný příspěvek
album Pestrá dieta
uloženo z Pestrá dieta
vloženo 04.03.2016
Vegetariánské brambory s pečeným květákem, brokolicí a houbami ozdobené špenátem
Podívejte se na mé oblíbené vegetariánské jídlo.
Ingredience
malé nové bramborykvěták
brokolice
olivový olej
česnek
žampiony (hlíva nebo jiné vaše oblíbené houby)
čerstvý špenát
čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn, petrželka co máte)
kmín, pepř a sůl
Příprava
Troubu si rozpalte na 230 °C. Na plech si vyskládejte jednotlivé růžičky oláchnutého květáku a brokolice, každou růžičku rozkrojte a na plech položte rozkrojenou částí dolu. K brokolici s květákem přidejte i opláchnuté houby pokrájené na tlustší plátky. Vše pokapejte olivovým olejem, lehce osolte, a pečte v rozpálené troubě do zlatova cca 12 minut. Nepoužívám v tomto případě pečící papír, aby se vše lépe ze spodu upeklo.Brambory si uvařte v osolené vodě s kmínem do poloměkka (opatrně ať si je nerozvaříte). Potom je slijte, ve větší pánvi si rozpalte olivový olej, každou brambůrku lehce zmáčkněte, aby trošku popraskala, a restujte do zlatova. Podle potřeby přidejte sůl a pepř.
Mezi tím si připravte propasírovaný česnek a čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn, petrželka co máte), vše promíchejte a přidejte do otrestovaných brambor.
V hlubokém hrnci si na kapce olivového oleje orestujte česnek, přidejte špenátové lístky a restujte do zavadnutí. Lehce osolte.
Nakonec smíchejte brambory se zeleninou z trouby a podávejte se špenátem.
Je to moc dobré : )
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.