RAW narozeninový dort
Ingredience:
Korpus:
200g vlašských ořechů (přes noc namočené)
100g datlí (přes noc namočené)
50g kokosu
Krém:
100g kešu ořechů (přes noc namočené)
100g Šmakoun
200g banánu
100g borůvek
50g rybízu
Lžíce karobu
Agáve sirup na doslazení
Postup:
Vlašské ořechy a datle si namočíme přes noc do vody. Ráno vodu slijeme (část vody z datlí si odlijeme) a vše společně s kokosem pomeleme na lepkavou a tvárnou hmotu. Hotové ,,těsto,, vmačkáme do kulaté formy o průměru 22cm. Dort strčíme do mrazáku a připravíme si krém.
Příprava bude úplně stejná jako u korpusu, kešu ořechy, šmakouna a banán společně pomeleme.
Krém si rozdělíme na dvě poloviny. Do první poloviny přidáme borůvky s rybízem a do druhé karob.
Na připravený korpus nejdříve rozetřeme krém s ovocem a poté krém s karobem.
Dort poté můžeme ozdobit, ovocem nebo kokosem.
Opět dáme alespoň na hodinku do chladu a podáváme.
Dobrou chuť.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.