Kalkula�ka hubnut�

Katka Šimáčková

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 11.05.2014

13 x uložení
1 x komentář

Teplá cizrna s kapustou na španělský způsob

Římský hrách a kapusta, co víc si přát, zdravěji už to snad nejde : )

3 porce

Ingredience

2 lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájet na drobno (nebo 3 šalotky)
2 stroužky česneku, nakrájet na drobnoo
1/2 lžíčky uzené mleté papriky
1/2 lžíčky šafránu
1 1/2 hrnku uvařené cizrny
1 lžíce dobrého rajčatového protlaku
3 lžičky sherry vinný ocet
1/2 hlávky malé kapusty nebo 1/2 svazku mangoldu
sůl a pepř
1 lžička šťávy z citrónu
1/4 hrnku orestovaných piniových oříšků (volitelné)

Příprava

Na pánvi si rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli a špetku soli a oresujte ji do sklovata, cca 2 minuty.

Přidejte česnek, papriku a šafrán, promíchejte a nechte rozvoňet, né více než 30 sekund. Přidejte cizrnu a špetku soli, promíchejte, zvyšte plamen a cizrnu orestujte, může začít zlátnout.

Potom přidejte šery ocet, rajčatový protlak a kapustu. Promíchejte a nechte kapustu zavadnout. Ochutnejte, případně dokořeňte solí a pepřem, přidejte podle chuti citrónovou šťávu. Servírujte s orestovanými piniovými oříšky.

Mě to chutná jako hlavní jídlo. Nebo si to můžete dát i jako sofistikovanou přílohu k masu.

Helena Svobodová

Já jsem si koupila fantastickou cizrnu v Praze na rohu Lazarské a Spálené v arabském obchodě, je větší než ta klasická ze supermarketu a má nádherně oříškovou chuť. Už se těším až vyzkouším Tvůj recept Katko.

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat