1 x uložení
Vynikající ovesno čočkové placky
Super recept čerpající z indické kuchyně. Vynikající alternativa placek bez bílé pšeničné mouky, které máme v české kuchyni všude dost.
Ingredience
1 hrnek ovesných vloček1/2 hrnku drobnozrnné bílé čočky Urid Dal (běžná čočka funguje také, placky budou tmavší, bílá čočka má jemnější chuť, jde koupit na internetu)
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky černých hořčičných semínek
1 sušená čili paprička, nakrájená na drobno
2 šalotky, nakrájené nadrobno
Příprava
V mixéru romixujte do hladké mouky ovesné vločky a čočku. (Tuto zdravou mouku si můžete připravit i do zásoby - skladovat v uzavřené nádobě).V míse smíchejte mouku, sůl a pomalu přidávejte vodu a míchejte, aby se vám nevytvořily hrudky. Vytvořte řidší těsto.
Na pánvi si orestujte hořčičná semínka, čili papričku, šalotku. Nechte vychladnout. Vmíchejte do těsta.
Na nepřilnavé pánvi pečte placky. Pokud se těsto nepřilepuje, nepoužívejte olej.
Udělejte si k tomu rajčatovou salsu. Rajčátka, šalotka, olivový olej, sůl a pepř, lístky koriandru, vše na dobno. Nebo nějaký pestrý lístkový salát. Začínám z toho popisování mít hlad : )
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.