Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Květa Hovorková

Katka Aquadi

zdroj recipes.prevention.com

album SALÁTY
uloženo z SALÁTY
vloženo 14.12.2013

Domáci Pita čipsy se zeleninou a zeleným dipem

Elegantní, chutné a překvapivě jednoduché jídlo.

Ingredience

3 celozrnné pity
2 lžíce řepkového oleje
mletý římský kmín
mleté čili
sůl
2 nakrájená avokáda
1 250 ml nízkotučný bílý jogurt
5 lžic citrónové šťávy
5 lžic octa z bílého vína
2/3 hrnku nasekané pažitky
7 hrnků vybrané zeleniny jako je mladá mrkvička, cibulka, hrášek, fenykl, celer, ředkvičky... Tvrdší zeleninu si nakrájejte na kousky a spařte ji ve vroucí vodě, aby změkla. Potom zeleninu rychle schlaďte, aby si zachovala pěknou barvu.

Příprava

Předehřejte si troubu na 180°C. Každou pitu si nakrájejte na 8 dílků. Potřete olejem a posypte římským kmínem, čili a solí. Pečte cca 8 minut dokud okraje nezezlátnou. Vypněte troubu a nechte čipsy doschnout 15 minut

Mezi tím smíchejte avokádo s jogurtem, citrónovou šťávou, octem, 1/3 pažitky a soli, vše rozmixujte, vytvořte si krémové pyré. Na závěr přidejte zbytek pažitky, aby v dipu byly vidět kousky.

Naaranžujte na talíř čipsy, zeleninu a dip. Máčejte si zeleninu v omáčce a přikusujte k tomu čipsy.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat