Filo závitky s ovčím sýrem
Filo těsto je původem z Řecka a tam přišlo z turecké kuchyně. Dá se vymyslet spoustu náplní a požadovaných tvarů. Těsto se nejčastěji používá k přípravě skládaných moučníků zvaným "baklava". Těsto se dá udělat domácí, ale na to nemám dostatečnou odvahu a hlavně čas. Není úplně všude k sehnání, ale ve specializovaných řeckých obchodech ho určitě seženete. Já jsem ho koupila v mém oblíbeném Marks & Spencer. :)
Ingredience
filo těstofeta sýr - já jsem koupila na farmářském trhu ovčí čerstvý sýr
čerstvý listový špenát opět koupený na trhu
slunečnicový olej na smažení
sůl, pepř
množství ingrediencí je podle vás
Příprava
Filo těsto už je rozválené, tak jsem ho jen nakrájela na delší obdélníky asi 15 cm dlouhé.Na okraj těsta jsem rozdrobila sýr a přidala jsem takové množství čerstvého špenátu, aby závitek šel zabalit. Směs jsem opatrně zabalila a všechny okraje jsem potřela vodou a slepila. Vznikl z toho úhledný balíček. Těsto se nesmí nikde protrhnout, jinak sýr vyteče do pánve.
Závitky jsem smažila na oleji do zlatova.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.