Andrea Vozárová
zdroj www.sallypasleyvargas.com
album zdravé
uloženo z Svačinkománie
vloženo 01.09.2013
Domácí celozrnné krekry
Kdo chce hubnout, měl by začít mít rád vaření. Kupované dobré věci bez éček jsou relativně drahé. Zapojte do výroby děti, nebo své drahé polovičky, tím je také motivujte, aby to co uvařili také snědli : )
Ingredience
192 g celozrnné pšeničné mouky126 g hladké mouky (baččina volba)
72 g rýžové mouky
1 1/2 lžíce třtinového cukru
1 lžička prášku do pečiva
1/2lžičky soli
3 lžíce olivového oleje + pár kapek na pokapání těsta
0,25 l podáslí
6 lžic semínek jako je mák, sezamová semínka, lněná semínka...
hrubozrnná sůl na ozdobu
Příprava
Síchejte všechny mouky s cukrem, práškem do pečiva a solí. Udělejte uprostřed důlek a vlijte olivový olej a pomáslí. Vypracujte těsto, Mělo by být měké, nelepivé. Pokud by bylo přílisš suché, můžete přidat více podmáslí.Těsto zabalte do fólie a dejte do lednice na 1 hodinu, nebo přes noc.
Předehřejte si troubu na 175 °C. Plech si vyložte pečícím papírem. Těsto si rozdělte na třetiny. Vál si lehce poprašte rýžovou moukou, pomocí válečku vyválejte těsto cca 2 mm tlusté. Těsto pokapejte olivovým olejem a posypte směsí semínek a solí. Pomocí válečku semínka zapracujte do povrchu těsta. Vykrajujte stejně velké trojúhelníčky, nebo čtverečky, nebo cokoliv podle své fantazie. Přeneste je na plech.
Pečte 18–23 minut do zlatova. Nechte vychladnout a skladujte v uzavřené nádobě.
Krekry jsou výborné s lučinou s čerstvou pažitkou a ředkvičkami. Nebojte se je použít na jakoukoliv jinou vaší oblíbenou pomazánku.
U nás doma mají krekry podle tohoto receptu velký úspěch : )
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.