Pečená brokolice s pomerančem
Zajímavá příprava brokolice.
104 kcal/436 – porce
4 porce
Ingredience
500 g brokolice, použijte růžičky i stonky, ty rozkrojte na čtvrtinky
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku, nebo více
2 lžíce šťávy z pomeranče
2 lžíce kůry z chemicky neošetřeného pomeranče
1 lžička soli
čerstvě mletý pepř
Ingredience
Předehřejte si troubu na 220 °C. Rozložte brokolici na plech, pokapte olejem, posypte česnekem, kůrou a solí.
Pečte tak dlouho až začnou zlátnout okraje růžiček, cca 20 minut. Vyndejte z trouby, pokapte šťávou z pomeranče a okořeňte solí a čerstvě mletým pepřem.
Brokolici můžete jíst samotnou, nebo jako přílohu k nějakému libovému masu.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.