Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Irenka K.

Markéta Těhníková

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 08.01.2015

Recept na grahamové sušenky

Grahamové sušenky si můžete koupit, nebo si udělat domácí, bez konzervantů.

Ingredience

500 g celozrnné hladké mouky
150 g bílé hladké mouky
60 g třtinového cukru
½ lžičky soli
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička skořice
120 g studeného másla, nakrájet na malé kousky
2 lžíce medu
1 lžíce melasy (koupíte ve zdravé výživě, je to tmavě hnědý, velmi hustý sirup, který vzniká při výrobě třtinového cukru - má léčebné účinky na náš cévní systém)
130 ml vody, případně více, pokud by těsto bylo suché

Příprava

Nejdříve si smíchejte v robotu všechny suché ingredience, potom přidejte na drobné kousky pokrájené máslo, nechte promíchat a směs "zdrobečkovatět".

Vedle si v misce promíchejte med, melasu a vodu. Přidejte do robotu a míchejte dokud nevznikne spojité těsto. Pokud je těsto přiliš suché a nedrží pohromadě, přidejte opatrně, po malém množství, vodu.

Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte alespoň na 1 hodinu odpočinout do lednice.

Předehřejte si troubu na 175 °C. Těsto si vyválejte do plátu tlustého cca 3 mm a vykrajujte libovolné tvary sušenek. Přeneste je na pečící papír a pečte do zlatova cca 15 minut.

Nechte vychladnout na mřížce, skladujte potom v krabičce s víčkem. Nebo si sušenky dejte na mrazák, zabalte si je po menších množstvích do pečícího papíru a do sáčku.

Sušenky jsou výborné i jako základ pro cheescake - zdravý tvarohový dort.

Pěkný recept na cheescake od Katky najdete zde

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat