Příspěvek si uložili
Další příspěvky
101 x uložení
6 x komentář
Cizrna pečená v troubě
Zdravá alternativa ke smaženým bramborovým čipsům. Pokud si cizrnu okořeníte čili, tak navíc budete i hubnout : )
Ingredience
1/2 balení cizrny, uvařte si jí podle návodu (nejlépe namočit dopředu přes noc)olivový olej
1 lžíce čili a nějakého dobrého barbecue koření
1 lžíce sušného česneku, mletého
Příprava
Předehřejte si troubu na 175 °C. Cizrnu si osušte a přesypte si jí na pečící papír tak, aby byla v jedné vrstvě a pečte cca 30 minut do zlatova, v polovině pečení cizrnu promíchejte. Po vyndání z trouby cizrnu pokapejte olivovým olejem, okořeňte, promíchejte a nechte úplně vychladnout.Je to výborné na jakoukoliv párty, nebo jako večerní mlsání k televizi : )
Dobrou chuť!
Barbora Němečková
U nás kořeněná cizrna zmizí ještě ten den : ) Ale v lednici bych si typla, že vydrží i týden.
Martin Dlouhý
Já jsem k cizrně neměl důvěru, římský hrách?? Potom jsem jedl úžasně upravený hummus a to mě dostalo. Pečenou cizrnu jsem už taky zkoušel, s tím čili je výborná, akorát jí nesmíte jíst u romantického filmu, kdy si potřebujete utírat oči : )
Lenka Melichaříková
Dopečeno no nevím nevím jak dlouho mi na tom stole vydrží :-) Je to moc chutné :-)
Renata Ata Atinka
Tak dnes jsem recept vyzkoušela, trochu pozměnila. Cizrnu jsem naklíčila a v troubě upekla naklíčenou. Zajímavý zážitek. I kolegyni v práci chutnalo. :-)
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.