Nikola Písaříková
zdroj nahraný příspěvek
album Dezerty
uloženo z Moje vlastní cesta
vloženo 09.01.2014
Lněný štrůdl
Když mi chutnají lněné krekry na slano, proč by nemohly být dobré i na sladko, jsem si řekla a zkusila vytvořit svoji myšlenku. Dopadlo to dobře . Alespoň pro můj jazyk :-). Své drahé polovičce jsem musela dosladit. Pubertální děti to nejedly, spíš ani neochutnaly:-).
Ingredience
100 g lněných semínek opláchnout200 ml vody rozmixovat
Do této směsi jsem zamíchala strouhaný kokos a polovinu rozetřela na pergamen na plechu. Nastrouhala tři jablka a dala opláchnuté rozinky a dýňová semínka.
Rozetřela zbytek těsta,ale naředila jsem ho vodou a přidala trochu nemletých lněných semínek.
Upekla dle potřeby v plynové troubě.
Protože jsem vůbec nesladila a cítila jsem potřebu dochutit. Osladila jsem řecký jogurt stévií a potřela s ním štrůdl.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.