Recept na domácí kečup, nebo chcete-li čatní z pečených rajčátek
Není nad domácí výrobky. Víte co jíte. Chce to trošku času, ale výsledek vždy stojí za to.
Už jsem několikrát dělala domácí kečup podle tohoto receptu a vždy se podařil. Byl vynikající.
Ingredience
450 g malých rajčátek, jsou přirozeně sladší a mají výraznější chuť
2 cibule, nakrájené na menší kousky
1 lžíce jablečného nebo vinného octa
1 lžička soli
pokud máte rádi sladký kečup, tak podle chuti doslaďte cukrem nebo extraktem ze stévie
Volitelné:
1/2 lžičky mletého zázvoru
1 stroužek česneku
Příprava
Předehřejte si troubu na 180 °C a na pečícím papíru pečte rajčátka a pokrájenou cibuli asi 45 minut, dokud se rajčátka nezačnou zcvrkávat a cibulka začne zlátnout.
Pečením vše přirozeně zkaramelizuje s zesládne. Obvykle není nutné přidávat cukr.
Rozmixujte s ostatními ingrediencemi v mixéru a nechte vychladnout. Potom skladujte v lednici.
Pokud by jste kečup dělali ve větším množství, můžete si ho zavařit. Klasicky do sterilovaných sklenic zavřit při 90 °C cca 15–20 minut.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.