Křupavé Dosa placky - rýžovo čočkové placky bez pšeničné mouky
Podívejte se na recept. Technická kvalita žádný zázrak, je to indická angličtina a jakoby tam v pozadí někdo řezal něco na cirkulárce : ) ale máte tam krok za krokem jak postupovat včetně tipů na pečení placek. Tak pevné nervy při sledování. Ty placky za to stojí!
Já jsem si recept vyzkoušela. Vtip je v tom, že se všechny ingredience jako je natural dlouhozrnná rýže, Urid Dal (bílá čočka) a fenyklová semínka namočí přes noc do vody a nechá se nabobtnat. Ráno k tomu přidáte namočené rýžové vločky a vše rozmixujete do hladkého řidšího těsta.
Ingredience
1 hrnek natural dlouhozrnné rýže1/2 hrnku Urid Dal (bílá čočka)
2 lžičky fenyklových semínek
Vše výše uvedené namočit přes noc
1/2 hrnku rýžových vloček - stačí namočit 30 minut před mixováním těsta
1/2 lžičky soli
Potom vše rozmixujete a necháte odpočívat 4–6 hodin, aby těsto fermentací získalo plnější chuť.
Peče se na středně vyhřáté nepřilnavé pánvy.
Plňte čímkoliv, já si to dělám s pečenou zeleninou (klasika - cuketa, lilek, rajče). Jednou jsem si do toho přidala fazole s rajčaty a špetkou parmazánu, a byla to delikatesa : )
Je to výživově mnohem lehčí než klasické kupované tortilové placky, ale také je to pracnější. Ale holt kdo chce být štíhlý nesmí být líný, jak říkávala moje babička : )
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.