Pečený celer
Celer patří k těm zázračným potravinám, které jsou dobré, zdravé a zároveň nízkokalorické. Takže každá dieta ho miluje. Já mám moc ráda jak pečením zesládne : )
Recept mi poslala kamarádka, tak se s vámi dělím o cizí peří : )
Ingredience
celer - kupte si co nejmenší bulvu, bývá mladší a křehčí než její větší příbuzní
sůl a pepř
a vaše oblíbené koření, výborné je oregano nebo tymiánové lístečky
Příprava
Troubu si rozpalte na 180 °C.
Celer si oloupejte. Nakrájejte si ho na malé "hranolky". Rozprostřete si je na pečící papír, okořeňte a šup s nimi do trouby. Já jsem ty svoje pekla cca 30 minut. V půlce pečení jsem je otočila, aby se opekla do zlatova i spodní strana.
Servírujte to jako přílohu k masu, nebo s jogurtovým dipem s rozmačkaným česnekem.
Když vám upečený celer zbyde, můžete si ho rozmixovat s troškou bílého jogurtu, česneku a můžete přidat na drobno nasekanou pažitku. Je to geniální pomazánka : )
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.