Kateřina Řehořková
zdroj www.coffeeandquinoa.com
album Asijská jídla :3
uloženo z obědy a večeře
vloženo 22.06.2014
Asijská nudlová polévka s tofu
Leze na vás chřipka, tak to si musíte uvařit tuto léčivou polévku.
Ingredience
1 lžíce sezamového oleje (hojně používaný v asijské kuchyni)1 vrchovatá lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
2 stroužky česneku, nakrájeného na drobno
1/2 papričky jalapeno (bez semínek), nakrájené na drobno
1,5 l zeleninového vývaru
3 jarní cibulky, nakrájené, nechte si trošku na ozdobu
3 lžíce kvalitní sojové omáčky
1 lžíce rýžového octa (rice vinegar)
3 malé bok choy (druh asijského zelí pokud máte možnost koupit v asijském obchodě) nebo nahraďte malým čínským zelím, nakrájejte na malé proužky
1 červená paprika, nakrájená na tenké proužky
1 mrkev, nakrájená na tenká kolečka
1 malé balení měkkého tofu, nakrájené na kostičky
150 g soba nudlí (jedná se o výborné asijské pohankové nudle, alternativu mají v drogerii DM)
nakrájený čerstvý koriandr na ozdobu
omáčka sriracha, na servírování (pálivá čili omáčka), volitelné pro milovníky pálivých jídel
Příprava
Ve velkém hrnci si rozpalte sezamový olej. Přidejte zázvor a česnek a restujte ho 2–3 minuty. Přidejte jalapeno papričku a cibuli, potom přilijte zeleninový vývar. Vařte pozvolna pod pokličkou 10–15 minut.Mezi tím si uvařte pohankové nudle podle návodu. Slijte je a dejte si je na stranu.
Do polévky přidejte sojovou omáčku, rýžový ocet, tofu, papriku, pokrájené čínské zelí, chvilku povařte a na závěr přidejte nudle. Nechte prohřát.
Servírujte ozdobené lístky koriandru a jarní cibulkou. Polévku si okořeňte omáčkou sriracha.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.