Bezlepkové cukroví - i tak lze pojmout tyto jablečné košíčky
Je to dobrý a dietní recept na dezert, 3/4 je ovoce, zbytek bezlepkové těsto, pocta klasickému štrůdlu.
Ingredience
250 g směsi hladkých muk: pohanková (té více, je nejlepivější), kukuřičná, rýžová
250 g bezlepkové směsi Jizerka
2 vejce (je možné dát i jedno, ale při dvou vejcích se těsto méně láme)
špetka soli
90 g másla
150 - 170 ml tekutiny (voda nebo mléko)
Na nápň sladká jablíčka a skořice, můžete přidat i hrozinky
Příprava
Všechny ingredience na těsto smíchejte a propracujte, nechte alespoň 30 minut odpočinout v lednici. Vyválejte těsto, můžete i mezi dvěma potravinářskými fóliemi. Z těsta vykrojte kolečka a vložte je do vymazané muffinové formy, plňte jablíčky pokrájenými na kostky posypané skořicí. Pokud jsou jablíčka dobrá, přirozeně sladká, není je třeba doslazovat.
Zkoušela jsem i "přiklopenou" verzi. na vrch dejte další kolečko těsta a utěsněte, můžete zapojit i děti a čepičku dozdobit třeba srdíčky, lístečky... Nakonec potřete žloutkem.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.