Kalkula�ka hubnut�

Příspěvek si uložili

Další příspěvky

Eva Evanová

1 x uložení

Salát s melounem, fetou, olivami...

Možná vám bude připadat kombinace vodního melounu, fety, máty, oliv a cibule zvláštní, ale překonejte pochybnosti, je to vážně dobré, neotřelé a svěží.

Mňamka od food blogerky Kačky, jak sama o sobě píše: Holka, co čte a píše, jí a vaří, hodně radí...
Mrkněte na její stránky http://kackazvykacka.blogspot.cz/

Ingredience

400 g vodního melounu
100 g sýru feta
30 g červené cibule
30 g černých oliv
1/2 lžíce citronové šťávy
1 lžičku olivového oleje
lístky máty

Příprava

Cibuli nakrájet na tenká kolečka, zakápnout citronovou šťávou a nechat 10 min odležet, aby ztratila štiplavost. Mezitím můžete nakrájet meloun a fetu na kostičky, přidat olivy nakonec i tu cibuli, olivový olej a mátu (s mátou nešetřete, je tam vážně parádní). Měla jsem pochybnost je o té fetě, takže jsem část nahradila čerstvým sýrem z kravského mléka od pana Kolmana z Krasolesí, který není tak slaný. Musím ale uznat, že ta slanost je tam částečně třeba, takže pro sebe budu kombinovat půl na půl, nahrazovat fetu zcela, určitě nebudu. A taky jsem použila fialové jarní cibulky, které jsou vlastně uvnitř bílé.

Co říkáte, zdá se vám to příliš divoké? Mé kamarádky se dnes při pojídání jahodových knedlíků nad vyprávěním o tomhle salátu ofrňovaly, že je to divné, a že ten meloun a ta cibule a kdesi cosi. Mýlily se, ale pokud se mýlí jen ve výběru salátu, tak je to vlastně fajn.

Doufám, že vás jsem přesvědčila, že je to recept, který stojí za to vyzkoušet.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat