Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Kateřina Lee

Simona Pavelková

zdroj www.lovefoodeat.com

album Recepty
uloženo z Dobré polévky
vloženo 06.01.2014

Kořeněné kari s hráškem

Podívejte se na velmi chutný a superrychlý recept, který vařím podle milovnice jihoindické kuchyně Chinmayie.

Správné curry má mít spíše omáčkovitou konzistenci. Takže s vodou opatrně.

Ingredience

3 nakrájená rajčata
1 větší nakrájená cibule
1/2 hrnku kokosu
4-5 stroužků česneku
3 čerstvé zelené čili papričky (volitelné)
1/2 lžíce kurkumy
1/2 lžíce mletého červeného čili
1/2 lžíce římského kmínu
2 hrnky čerstvého nebo zmraženého hrášku
2 lžičky soli
2 lžíce oleje
1 lžíce nakrájeného čerstvého koriandru na ozdobu

Příprava

Prvních 8 ingrediencí vložte do mixéru s 1/4 hrnku vody. Rozmixujte vše do jemné pasty.

V hrnci si rozehřejte olej, přidejte rozmixovanou směs, několik minut povařte. Potom přidejte hrášek (ten jsme nemixovali) a 1/4 hrnku vody. Podle potřeby osolte. Povařte cca 5 minut, aby hrášek změkl, ale úplně neztratil barvu.

Servírujte na celozrnnou rýži.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat