Jehněčí kotletky s mačkaným hráškem a brambůrkami
Sympatický recept, v jednoduchosti je krása v tomto případě platí 100%
Ingredience
8 jehněčích kotletek750 g malých brambor
3 hrnky čersvého nebo mraženého hrášku
1/4 hrnku zakysané smetany
1/4 hrnku nasekaných mátových lístků
2 lžíce olivového oleje
2 stoužky česneku, rozmačkané
sůl a pepř
Příprava
V míse si smíchejte česnek s olivovým olejem, vložte kotletky a obalte je ze všech stran. Nechte alespoň 30 minut ve směsi odpočívat.Mezi tím si v celku uvařte brambůrky. Vodu slijte a brambůrky rozkrojte na polovinu.
Rozehřejte si grilovací pánev, opečte kotletky z každé strany cca 3 minuty. Odložte si je na stranu a přikryjte, nechte je 5 minut odpočívat. Na pánvi si ogrilujte brambůrky, aby vám vznikly pěkné proužky.
V mikrovlnné toubě si ohřejte hrášek, přidejte zakysanou smetanu, mátu a okořeňte solí a pepřem. Hrášek můžete lehce rozmačkat, aby se ingredience spojily.
Na talíř naaranžujte kotletky, brambory a hrášek.
Je to vynikající jídlo. Dobrou chuť.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.