Příspěvek si uložili
Další příspěvky
11 x uložení
1 x komentář
Domácí špenátové sušenky
Když je na něco chuť, hlavně večer, tak je dobré mít po ruce tyto slané domácí krekry.
Ingredience
200 g hladké mouky½ sáčku prášku do pečiva
½ lžičky soli
1 lžíce bílých sezamových semínek
1 lžíce olivového oleje
60 ml vody
80 g čerstvých špenátových lístků
Příprava
Troubu si předehřejte 200 °C. Opláchnutý špenát si rozmixujte spolu s vodou do hladka.V míse promíchejte všechny ostatní suché ingredience a potom přidejte špenát s olivovým olejem. Vypracujte hladké těsto, které vyválejte na pečícím papíru na plát o tloušťce cca 2 mm. Kdyby se těsto lepilo, přidejte trošku mouky.
Pomocí kolečka na pizzu nakrájejte na kostičky a pečte cca 15–20 minut.
Tyto krekry jsou výborné s domácím hummusem nebo domácí rajčatovou salsou.
Dělám i dospěláckou verzí s přidaným parmazánem a pálivým čili.
Eva Nováková
Já jsem poslední dobou zjistila, že pro moje tělo platí dobře se najíst naposledy do 7. hodiny večer, chodím spát kolem 11. Podařilo se mi zhubnout 5 kilo. Takže pro mě tyhle sušenkové mňamky ano, ale do 7. večer : ) Hezký recept Kočičko.
nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.