Kalkula�ka hubnut�

2 x uložení

                                                       
                                        

Křupavé Dosa placky - rýžovo čočkové placky bez pšeničné mouky

Podívejte se na recept. Technická kvalita žádný zázrak, je to indická angličtina a jakoby tam v pozadí někdo řezal něco na cirkulárce : ) ale máte tam krok za krokem jak postupovat včetně tipů na pečení placek. Tak pevné nervy při sledování. Ty placky za to stojí!

Na videu je množství pro armádu. Pokud si budete dělat recept pro 2 lidi použijte menší množství.

Já jsem si recept vyzkoušela. Vtip je v tom, že se všechny ingredience jako je natural dlouhozrnná rýže, Urid Dal (bílá čočka) a fenyklová semínka namočí přes noc do vody a nechá se nabobtnat. Ráno k tomu přidáte namočené rýžové vločky a vše rozmixujete do hladkého řidšího těsta.

Ingredience

1 hrnek natural dlouhozrnné rýže
1/2 hrnku Urid Dal (bílá čočka)
2 lžičky fenyklových semínek
Vše výše uvedené namočit přes noc
1/2 hrnku rýžových vloček - stačí namočit 30 minut před mixováním těsta
1/2 lžičky soli

Potom vše rozmixujete a necháte odpočívat 4–6 hodin, aby těsto fermentací získalo plnější chuť.

Peče se na středně vyhřáté nepřilnavé pánvy.

Plňte čímkoliv, já si to dělám s pečenou zeleninou (klasika - cuketa, lilek, rajče). Jednou jsem si do toho přidala fazole s rajčaty a špetkou parmazánu, a byla to delikatesa : )

Je to výživově mnohem lehčí než klasické kupované tortilové placky, ale také je to pracnější. Ale holt kdo chce být štíhlý nesmí být líný, jak říkávala moje babička : )

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat