Simona Karasová
zdroj www.acouplecooks.com
album obědy
uloženo z Zdravé placky a palačinky
vloženo 04.02.2014
Lehké palačinky se špenátovou náplní
Palačinky na slano. Vděčné téma na lehkou večeři nebo oběd. Plnit se dají čímkoliv - podle nálady a obsahu ledničky : )
Ingredience
1/4 hrnku hladké mouky1/4 hrnku celozrnné pšeničné mouky (nebo pohankové mouky)
1/4 lžičky soli
2 vajíčka
3/4 hrnku mléka
1 1/2 lžíce kvalitního slunečnicového oleje
Na náplň:
6 hrnků čerstvých pokrájených špenátových lístků
2 lžíce pokrájeného kopru
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
¼ lžičky soli
čerstvě namletý pepř
10 dkg nastrouhaného čedaru (nebo méně tučný sýr)
10 dkg sýru feta
Smíchejte všechny ingredience na palčinky, vyšlehejte řidší těsto. Palačinky pečte na sucho na nepřilnavé pánvi.
Na jiné pánvi si rozehřejte olej a orestujte na něm česnek, krátce, aby se rozvoněl, přidejte špenát, sůl a pepř. Restujte cca 2 minuty, aby zůstal pěkně zelený a přidejte kopr. Odložte na stranu.
Palačinky plňte z 1/2 ještě teplým špenátem a posypte čedarem a fetou. Polovinu palačinky bez náplně ohněte přes náplň, potom ohněte ještě jednou, aby jste vytvořili složený troujúhelník z 1/4 kruhu palačinky.
Před servírováním můžete ještě krátce každý trojúhelník vrátit na pánev, aby se palačinka ohřála a opekla do zlatova a sýr uvnitř se roztekl a propojil s náplní.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.