Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Silvie Kočičková

Lenka Zlochova

zdroj nahraný příspěvek

uloženo z dietní jídla
vloženo 11.07.2014

Pečené sendviče z lilku

Výborné vegetariánské jídlo. Bezlepkové. Nic komplikovaného na přípravu : )

Ingredience

1 středně velký lilek
100 g čedaru
8 sušených rajčat (v olivovém oleji)
hrst čertvě nasekané petrželky
4 lžíce nasekaných nesolených mandlí
4 lžíce nastrouhaného parmazánu
1 vajíčko
1 lžíce olivového oleje
2 lžičky soli
čerstvě namletý pepř

Příprava

Do větší mísy nalijte studenou vodu, nechte v ní rozpustit sůl. Lilek nakrájejte na kolečka tlusté cca 5 mm. A nechte je v osolené vodě koupat alespoň 20 minut. Potom slijte vodu a kolečka vysušte.

Troubu si předehřejte na 200 °C. Na plech si dejte pečící papír, lehce ho pokapejte olivovým olejem a vyskládejte na něj kolečka lilku. Polovinu koleček pokryjte čedarem a sušeným rajčátkem, posypte petrželkou lehce osolte a opepřete. Spárujte lilky a udělejte sendviče.

V misce si smíchejte na drobno nasekané mandle a parmazán. V další misce rozšlehejte vajíčko. Každý lilkový sendvič namočte ve vajíčku a v mandlové směsi.

Pečte cca 40 minut, v polovině pečení lilkové sendviče otočte a dopečte do zlatova.

K sendvičům je výborný třeba špenátový salát s avokádem.

Dobré chutnání.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat