Květákový chléb - dieta trošku netradičně a zajímavě
Pěkná a hlavně chutná alternativa klasických chlebů. Slyšíme často jak máme omezovat lepkové a škrobové potraviny, ale na co si namazat naší oblíbenou pomazánku?
Ingredience
1 květák
1 vajíčko, nebo 2 bílky
1 hrnek sýru, třeba čedar
1 lžička bylinek, tymián, bazalka a petržel
sůl a pepř
můžete servírovat s domácí salsou, nebo si na vychladlý květákový chléb dejte svou oblíbenou pomazánku
Příprava
Troubu si předehřejte na 200 °C. Z květáku odkrojte listy a nastrouhejte ho na hrubém struhadle. Napařte květák v páře na pařáčku, cca 15 minut, aby květák změkl. Nechte květák vychladnout a pomocí utěrky osušte.
Vychladlý květák smíchejte se zbylými ingrediencemi a polovinou množství sýru. Směs rozprostřete na plech a pečte 15 minut. Vyndejte z trouby posypte povrch zbytkem sýra a dopečte dalších 5 minut, aby se sýr pěkně roztekl.
Květák i brokolice patří k sytým a nízkokalorickým potravinám, tak je zkuste do svého jídelníčku zařazovat co nejčastěji, projeví se to pozitivně na vaší váze.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.