Superfood - čerstvé domácí klíčky - klíčení luštěnin a semínek
Klíčky jsou výbornou součástí zdravé diety. Jsou chutné, pro tělo velmi hodnotné a zdravé. Podívejte se na moc pěkný přehled jak připravovat suroviny pro klíčení jak dlouho máčet a potom klíčit. Já jsem se zamilovala do klíčků z bio čočky. Z oříšků, které neklíčí, jako jsou mandle lze máčením, rozemletím a přecezením získat lahodné mandlové mléko.
Recept na quiche - francouzský koláček se špenátem, houbami a kápií
Jednoduchá verze - jen všechno zamíchat a péct - s využitím plechu na muffiny. Slané minikoláčky se dají i zmrazit na pozdější použití.
Italská domácí ricotta
Ricotta je italský sýr podobný tvarohu, někde bývá označen pouze jako mléčný výrobek a ne jako sýr. Zhotovuje se z kravského nebo kozího mléka. Ricotta je velmi snadno stravitelná a proto je vhodná pro kojence, nebo nemocné. Má vysokou nutriční hodnotu, malý obsah tuku a obsahuej spoustu bílkovin. Používá se především k přípravě sladkých jídel, ale také jako náplň do italských těstovin ravioli.
Poslední komentáře
Anna Kesnerova
Salát vyzkouším,jsem tady nová
Lobelka 1
Super nápad, udělala jsem k večeři, děti k tomu udělaly tousty se sýrem a šunkou, zapálily svíčky a užily jsme si stylovou a chuťově skvělou večeři (a navíc zdravou). A přitom byla hotová ve chvilince, což jsem ocenila zase nejvíc já :O)
Štěpánka Janečková
mňam