Silvie Kočičková
Co krásnějšího může být, než jeden pro druhého žít.
Co krásnějšího může být, než jeden pro druhého žít.
Klatovy
1x komentář 1x uložení
Tak hlásím, že jsem se konečně pustil do pečení chleba. Ten můj nebyl tak dokonalý jako ten na obrázku, ale zase mám co vylepšovat : )
Môj prvý chleba nechcel ani pes jesť.......To, že ho máš prasknutý je dobre (iba tupé mladé mamičky chcú bielučký, hladučký...). Odborníci , starí pekári vravia, že tak z chleba "vyfučí" prebytočná kyslosť. Niekto radí dať do trúby i šálku s vodou, nakoľko naše trúby (na pečenie, nie tie v politike..) sú malé a tým pádom príliš vysušujú. Skúsim i podľa Teba! Dík! V.
1x uložení
Recept mám od kamarádky, tak jsem pouze překopírovala, ale třeba někoho inspiruje... Na fotografii je už můj první kváskový chléb :-)
3x komentář 39x uložení
Děkuji za pěkné recepty na chléb. Já ráda dělám tyto jednoduché chlebové placky. Kdo má rád kořeněné - může si do těsta přidat rozmarýnku.
Já olej dávám po upečení. Natírám ho pomocí mašlovačky z obou stran. On zavře povrch placky a brání ztvrdnutí. Placky jsou ale nejlepší čerstvé, ještě teplé : ) Kamarádka dává trošku oleje i do těsta, ale podle mé zkušenosti, když je kvalitní mouka, tak to není potřeba.
Chci to skusit,ale zajímalo by mně naco je ten olej.Myslela jsem ,že se dáva do těsta.Nebo je to jenom na to potření?
To vypadá dost dobře... :-) Mám uloženo a určitě vyzkouším.
2x uložení
Paratha je placatý indický celozrnný chléb. Můžete si ho připravit samotný, nebo plněný různými nápněmi. Tento recept používá v Indii nejpopulárnější náplň – ochucenou bramborovou směs. Tato Alo paratha je vhodná jako chutný oběd nebo i jako vydatná snídaně.
3x uložení
Voňavý domácí chléb plný semínek. Bohatší chléb na vlákninu už snad neexistuje. Navíc v něm není žádná mouka!
2x uložení
Pěkná variace alo parathy - indické placky od Táry, navíc s čerstvým hráškem. Fantazii se meze nekladou.
2x uložení
Vyzkoušela jsem tento recept na voňavý, chutný a hlavně zdravý domácí chléb. Není nad vůni čerstvě upečeného domácího chleba. Vybavují se mi vzpomínky z dětství.
Poslední komentáře
Vilo Cibula
Môj prvý chleba nechcel ani pes jesť.......To, že ho máš prasknutý je dobre (iba tupé mladé mamičky chcú bielučký, hladučký...). Odborníci , starí pekári vravia, že tak z chleba "vyfučí" prebytočná kyslosť. Niekto radí dať do trúby i šálku s vodou, nakoľko naše trúby (na pečenie, nie tie v politike..) sú malé a tým pádom príliš vysušujú. Skúsim i podľa Teba! Dík! V.
Marie Dostálová
Přesně můj styl : ) Pěkné.
Eva Nováková
Já jsem poslední dobou zjistila, že pro moje tělo platí dobře se najíst naposledy do 7. hodiny večer, chodím spát kolem 11. Podařilo se mi zhubnout 5 kilo. Takže pro mě tyhle sušenkové mňamky ano, ale do 7. večer : ) Hezký recept Kočičko.