Askarinka
zdroj nahraný příspěvek
album Zdravě, chutně, štastně!
uloženo z Zdravě, chutně, štastně!
vloženo 16.03.2015
Recept na domácí sekanou
Každá rodina dělá sekanou po svém. Společně se zeleninovou přílohou si jí můžeme směle dopřát i při dietě.
Ingredience
750 g mletého masa, já si nechám umlít 20% vepřového/80 % hovězího masa1/2 lžičky majoránky
pár kapek sójové omáčky nebo worcheesterové omáčky
sůl pepř
1/2 cibule
3 zelené cibulky (můžeme vynechat když nemáme)
1 vajičko
2 velké lžíce strouhanky (jde koupit i bezlepková)
lžíce rajčatového protlaku
3 velké lžíce kuřeciho vývaru (já ho mám po dávkách v mrazáku a ze zbytku udělám polévku pro dceru jenom s nudličami)
olej
kečup
Příprava
Cibuli i zelenou cibulku osmažime na mírném ohni asi tak 5–8 minut, osolíme, opepříme. Přidáme majoranku, kuřecí vývar, sojovou omáčku a protlak a necháme směs vychladnout.Rozšlehané vajíčko si rozmíchejte s mletým masem, cibulovou směsí a strouhankou.
Z masa vytvarujte 4 menší šišky, potřete je kečupem a pečte na 180 °C 45 minut. Do trouby, pod sekanou, přidejte misku s vařící vodou, aby maso bylo šťavnate. Sekanou vyndejte z trouby a nechte ji před servírováním přikrytou odpočinout.
Mezi tím jsem si udělala přílohu, dýni jsem nakrájela na kostičky a spolu s květákem jsem dala na 20 minut péct k sekané. Jen jsem vše otočila, opepřila a pokapala lehce olivovým olejem. Po 10 minutách jsem zeleninu otočila, aby se opekla ze všech stran. Po vyndání z trouby můžete zeleninu lehce pokapat citrónem, dostana nádherně svěží chuť.
Ještě jsem k tomu udělaka chřest s rajčátky s olivovým olejem a balsamikem.
Přeji Vám dobrou chuť : )
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.