Recept na rychlou domácí pizzu
A co na to dieta? Dělejte si menší porce se spoustou listového salátu.
Ingredience
hotové těsto na pizzu (nebo klasické listové)
nebo si můžete udělat i domácí variantu zdravé celozrnné pizzy - recept na těsto najdete
zde
1 cibule
1 malý stroužek česneku
5 dkg rozdobeného kozího sýra (pokud nemáte nastrouhejte si třeba goudu)
velké rajče
olivový olej
sůl a pepř
čerstvá bazalka
několik hoblinek parmazánu
Příprava
Troubu si předehřejte na 230 °C. Z těsta si vykrojte nebo vyválejte dvě cca 10 cm kolečka, asi 1 cm od okraje těsto nařízněte po celém obvodu, těsto vám tak na krajích pěkně vyskočí.
Na zdobení pizzy si orestujte na pár kapkách olivového oleje cibuli, přidejte malý stroužek česneku a nechte rozvonět, stáhněte z ohně a nechte vychladnout.
Cibuli s česnekem si rozmístěte kolem středu každé pizzy, přidejte rozdrobený kozí sýr nebo nastrouhanou goudu . Na každou pizzu naaranžujte na kolečka pokrájená rajčata, já jsem měla velké, masité rajče, tak jsem dala na každou pizzu 2 kolečka.
Pokapte troškou olivového oleje, posypte bazalkou, osolte a opepřete a dejte do trouby.
Pečte do zlatova cca 15 minut.
Vyndejte z trouby a dozdobte parmazánem a pár lístky čerstvé bazalky.
K tomu si dejte velkou porci dobrého salátu. Recept na výbornou zálivku, která vás bude bavit najdete
zde
Dobrou chuť.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.