Tereza Š.
zdroj nahraný příspěvek
album Zdravě, chutně, štastně!
uloženo z Zdravě, chutně, štastně!
vloženo 25.12.2015
Malý řízek se spoustou zdravé oblohy a přílohy : )
Já se ve svém životě neumím vzdát řízků, ikdyž při dietě se smažené zakazuje. Jednu výhodu to má, u diety s mými milovanýmí řízky rozhodně vydržím : ) Nebudu lámat rekordy v hubnutí, ale to mi vůbec nevadí. Mrkněte na můj zdravější recept na řízek.
Někdo mučí řízky na pánvi s málo olejem, má pocit, že je to zdravější, opak je pravdou, je třeba častěji olej přidávat, ten se nestačí rozpálit, řízek tak více olejem nasákne a je zbytečně mastný.
K řízkům jsem ještě udělala salát z nastouhaného mladého zelí a syrové cukety, ještě jsem k tomu přimíchala na plátky nakrájenou ředkvičku, zálivku jsem udělala z bílého balzamika, trošky olivového oleje, špetky soli, pepře a cukru a pár kapek citrónu. Nechte chvlku odpočinout v lednici.
Na plechu jsem si potom opekla rozpůlená rajčata s kapustičkami s několika stroužky česneku, osolená, opepřená s kapkou olivového oleje. Pekla jsem je cca 25 min na 170 °C.
A jako přílohu jsem udělala kaši z nových brambor s červenou slupkou. Brambory i se slupkou jsem uvařila se solí a kmínem, rozmačkala a přidala přiměřeně mléka. Když kaše trošku vychladla, přimíchala jsem k tomu ještě pokrájenou bazalku.
Tak to byl náš oběd. Třeba vás bude k něčemu inspirovat.
Dobrou chuť Markéta.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.