Lenka Zlochova
zdroj nahraný příspěvek
uloženo z Jídlo za které se můžu pochválit
vloženo 04.05.2014
Česká čína s malým č
Jedno kuřecí prsíčko stačí k večeři pro 4 lidi? Ano se spoustou zeleniny a s rýží.
Klasická bílá rýže má bohužel vysoký glykemický index a při dietě se nedoporučuje.
Ingredience
1 větší kuřecí prsíčko (nakrájet na nudličky a naložit do 1 lžíce sojové omáčky a 1/2 lžíce kukuřičného škrobu a 1 vajíčka)1 malé čínské zelí, nakrájet na nudličky
1 červená a bílá cibule
1/2 červené, oranžové a žluté papriky, nakrájet na nudličky
4 lžíce sojové omáčky kikoman
tříbarevná rýže, já jsem použila 1 1/2 hrnku, při vaření osolte a přidejte 2 bobkobé listy
1 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce olivového oleje
Příprava
Na wok pánvi si rozpalte 1 lžící olivového oleje. Z prudka si na ní orestujte kuřecí nudličky do zlatova a odložte na stranu. Znovu si v pánvi rozehřete lžíci olivového oleje a orestujte si lehce do zlatova nakrájenou cibuli, přidejte papriky, chvíli restujte, aby papriky stihly trošku změknout, přidejte 2/3 čínského zelí, vše promíchejte, nechte zelí prohřát a trošku slehnout, přidejte orestované kuřecí maso a 1 lžíci citrónové šťávy. Před podáváním přisypte zbytek odloženého čínského zelí, aby se jídlo trošku "načechralo". Pokud je třeba, dochuťte sojovou omáčkou.Servírujte s trojbarevnou rýží uvařenou podle návodu.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.