Cuketa s bramborami z jednoho pekáčku
Také máte rádi jídla, která jsou chutná a nedají moc práce. Tento jednoduchý recept se vám bude líbit.
Ingredience
brambory, pokud jsou nové tak je jen omyjte a použijte je i se slupkou
cuketa, jakýkoliv tvar i barva : )
barbecue masala - červená směs koření (výborné namíchané koření, k sehnání na internetu nebo nejlépe přímo v nějakém arabském obchodě - třeba v Opletalově ulici v Praze)
olivový olej
Příprava
Troubu si rozehřejte na maximum. Nakrájejte si brambory, já jsem je krájela podélně na čtvrtinky. Nakrájejte si na menší kousky i cuketu, tu si jen předem opláchněte, není potřeba jí loupat. Vše posypte kořením a pokapejte olivovým olejem. Ručně vše promíchejte a promněte, aby se koření dostalo i k tomu poslednímu kousku.
Plech dejte do trouby a stáhněte teplotu na 200 °C. Pečte do zlatova cca 30–40 minut. Já cuketey ani brambory neotáčím, abych neponičila jejich strukturu. Propečou se i ze spodu, tak je otáčení zbytečné.
My jsme si k tomu udělali na grilovací pánvi na troše olivového oleje vepřovou panenku. Nechala jsem jí po opečení 10 minut odpočívat a potom jsem jí nakrájela na cca 5 mm silné plátky. Delikatesa : ) Jen dejte pozor, aby jste si panenku opekli dostatečně rychle, aby jste si jí nevysušili. Ikdyž je to dražší kousek masa, stojí to za to. Jemná struktura, křehkost.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.