Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Miluška Zahradníková

tereza petáková

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 13.05.2014

Hummus z červené čočky

Objevila jsem tento výborný recept na netradiční hummus. Včera jsem ho zkoušela a moc mi to zachutnalo. Tak třeba se budete inspirovat i vy : )

Ingredience

1 hrnek opláchnuté červené čočky
1/2 lžičky mořské soli
1/4 hrnku tahini (pasta ze sezamových semínek ze zdravé výživy)
1 malý prolisovaný stroužek česneku
3 lžíce olivového oleje
šťáva z poloviny citrónu
1 lžíce červeného vinného octa
1/4 lžičky mletého koriandru
1 lžíce olivového oleje
špetka červené papriky
1 1/2 lžíce nasekané petrželky

Příprava

Čočku si uvařte podle návodu do měkka. Vychladlou čočku potom rozmixujte do hladka s tahini, česnekem, olivovým olejem, šťávou z citrónu, solí a koriandrem. Pokud je směs příliš suchá, přidávejte po kapkách vodu.

Servírujte v misce, pokapejte olivovým olejem a lehce posypte mletou paprikou.

Jezte s pitachlebem.

Kdo má rád, může si hummus na vrch dozdobit ještě bílým jogurtem.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat