Hummus z červené čočky
Objevila jsem tento výborný recept na netradiční hummus. Včera jsem ho zkoušela a moc mi to zachutnalo. Tak třeba se budete inspirovat i vy : )
Ingredience
1 hrnek opláchnuté červené čočky
1/2 lžičky mořské soli
1/4 hrnku tahini (pasta ze sezamových semínek ze zdravé výživy)
1 malý prolisovaný stroužek česneku
3 lžíce olivového oleje
šťáva z poloviny citrónu
1 lžíce červeného vinného octa
1/4 lžičky mletého koriandru
1 lžíce olivového oleje
špetka červené papriky
1 1/2 lžíce nasekané petrželky
Příprava
Čočku si uvařte podle návodu do měkka. Vychladlou čočku potom rozmixujte do hladka s tahini, česnekem, olivovým olejem, šťávou z citrónu, solí a koriandrem. Pokud je směs příliš suchá, přidávejte po kapkách vodu.
Servírujte v misce, pokapejte olivovým olejem a lehce posypte mletou paprikou.
Jezte s pitachlebem.
Kdo má rád, může si hummus na vrch dozdobit ještě bílým jogurtem.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.