Pečené kuře s celerovým salátem a kuskusem
Kdo drží redukční dietu, pryč s kůží u kuřete. Kdo si jen udržuje svojí váhu, tak se může trošku rozmazlit.
Kuře si upečte v troubě, klasika, osolit, opepřit, péct pod pokličkou s troškou vody na dně, bez tuku, na závěr sundat pokličku a dopéct do zlatova. Pro navonění můžete přidat česnek.
Pro přípravu kuskusu si na pánvi rozehřejte lžící olivového oleje a lžičku másla. Orestute si 2 na drobno nakrájené šalotky a přidejte kuřecí vývar, přiveďte k varu. Přisypte kuskus a vařte cca 5 minut, dokud se neabsorbuje všechna tekutina. Potom přisypte zmražený hrášek. Podle potřeby osolte a opepřete a přidejte asi 7 lístků na drobno nasekané máty. Kdo chce může si i do kuskusu přidat orestované vlašské nebo píniové oříšky.
Recept na celerový salát najdete
zde
Dobrou chuť Markéta : )
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.