Askarinka
zdroj nahraný příspěvek
album Zdravě, chutně, štastně!
uloženo z Zdravě, chutně, štastně!
vloženo 16.03.2015
Recept na bazalkové pesto těstoviny a opečenou bagetku s mátou a parmazánem
Pesto z čerstvé bazalky, to je mé oblíbené jídlo. Navíc se základní recept dá vylepšít o ingredience "co dům dal", já jsem dnes použila ještě papriku upečenou v troubě s kousíčkem slaniny.
Infredience
těstoviny, já jsem použila semolinové penne1 paprika
hrst rajčátek
Pesto:
svazek sladké bazalky, použijte lístky
1 stroužek česneku
6 lžic olivového oleje
25 g strouhaného parmazánu (pecorina)
2 lžíce piniových oříšků (můžete bez obav nahradit i dobrými vlašskými oříšky)
sůl a pepř
Dressing na chleba:
1 stroužek česneku
5 listečků máty
sůl a pepř
parmazán
olivový olej
Příprava
Všechny ingredience na pesto si rozmixujte do hladka.Když si uděláte více pesta do zásoby, můžete ho zamrazit, aby si udrželo pěkně zelenou barvu, buď dejte na povrch igelitový sáček nebo zákápněte olivovým olejem. Pak si pesto rozdělte do několika porcí, podle toho kolik ho na přípravu každého jídla potřebujete.
Dresing na chleba si rozmixujte a jednotlivé bagetky jím pomažte. Papriku dejte do trouby, společně s plátky slaniny, a namazanou bagetou asi na 10-15 minut na 180 °C, až slupka papriky místy zčerná, tak jí vyndejte, dejte do sáčku, aby se zapařila a šla lehce sundat slupka, nebo papriku prostě přiklopte miskou. Papriku i slaninu potom nakrájejte na drobné kousky. Bagetky hlídejte, vyndejte je až budou upečené do zlatova.
Těstoviny si uvařte podle návodu, potom do nich vmíchejte všechny ingredience kromě rajčátek, těmi zdobte až nakonec.
Jinak nebojte se té slaniny, moje BIO kamarádka Magda, která to má nastudované říká, že je zdravá! A já jí ráda věřím : )
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.