Příspěvek si uložili
Původní příspěvek
Nina Konvalinková
zdroj nahraný příspěvek
album Bezlepkové pečení
uloženo z Rozumná dieta
vloženo 27.03.2014
4 x uložení
1 x komentář
Recept na pizzu s nízkým obsahem sacharidů
Korpus je z květáku! Je to zajímavá alternativa. Mě moc chutnala : )
Ingredience
korpus pizzy1 malý květák, po nastrouhání použijte 3 hrnky
1/4 hrnku nastrouhaného parmazánu
1/4 hrnku nastrouhané mozzarelly
1 lžíce sušeného oregána
1 velký stroužek česneku, prolisovat
2 vajíčka
špetka soli a pepře
na ozdobu pizzy
domácí sugo, rajčatový protlak, cibule, česnek, špetka soli (povařit v kastrůlku, rozmixovat)
libová šunka - může být parmská
čerstvé lístky bazalky
1 hrnek nastrouhané mozzarelly
špetka sušeného oregana
čerstvá čili paprička
Příprava
Květák si nastrouhejte do mísy na hrubém struhadle, nastrouhané kousky by neměly být větší než velikost rýže. Použijte cca 3 hrnky nastrouhaného květáku. Potom přidejte parmazán a mozzarellu, vajíčka, česnek a oregáno. Všechno pěkně promíchejte a na pečícím papíru lehce potřeném olivovým olejem vytvarujte kolečko pizzy.Pizzu vložte do trouby předehřáté na 250°C a pečte do zlatova. Vyndejte jí, přidejte na vrch rajčatové sugo. Na pizzu dejte šunku a zasypte sýrem. Dejte ještě na 5 minut do trouby, dokud sýr nezačne bublat. Vyndejte z trouby a posypte lístky bazalky.
PS:
Někdy je květák vodnatý, pomůže dát ho nastrouhaný na 4 minuty do mikrovlnky, potom ho přesypat do útěrky, tu utáhnout do ranečku a přebytečnou vodu kroucením útěrky vymačkat. Ostatní ingredience potom přimíchat až květák zcela vychladne.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.