Cibulové "bramboráčky"
Pikantní bramboráčky z dvoubarevné cibule. Je to indický recept, tak je tam spousta koření, ale placičky stojí za to, jsou exoticky chutné.
Ingredience
1 velká bílá cibule1 velká červená cibule
2 stroužky prolisovaného česneku
2 cm čerstvého zázvoru, nastrouhat na jemno
1/2 lžíce kurkumy
1/2 lžíce koření garam masala
1 lžíce čili vloček
1 lžíce mletého římského kmínu
100 g polohrubé mouky
70 ml vody
1 lžíce slunečnicového oleje
Příprava
Cibule si nakrájejte na polovinu a potom na tenké proužky. Zvlášť si míchejte všechny ostatní ingredince a promíchejte je s cibulí.Na nepřilnavé pánvi tvořte tenší placičky. Opékejte je pozvolna z obou stran, pěkně do zlatova, aby se vám dobře propekly. Na pánev si můžete kápnout trošku slunečnicového oleje, ale jde to i bez něj : )
K placičkám se hodí dip z bílého jogurtu a stoužku česneku.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.