Lusky s grilovanou paprikou a sýrem pecorino
Přichází sezóna čerstvých hrášků tak jí nepropásněte. Hrášek je zdravý, lahodný a hlavně ideální pro dietu a hubnutí : )
Hrášek si můžete připravit jako hlavní jídlo nebo jako přlohu k libovému masu.
2 porce
Ingredience
500 g hráškových lusků
1 velká červená kápie
sýr pecorino - nastrouhaný (jedná se o tvrdý dlouhozrající italský ovčí sýr, je chuťově jemnější než parmazán)
lžička olivového oleje
sůl, pepř
Přprava
Na vroubkované grilovací pánvi si opečte rozpůlenou papriku z obou stran tak, aby se začaly objevovat černé vroubky. Papriku dejte potom do sáčku, aby se zapařila, potom vám půjde snadno sloupnout slupka. Papriku nakrájejte na drobnější proužky.
V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, vsypte do něj lusky a blanšírujte maximálně 3 minuty. Lusky zceďte, naservírujte na talíře, promíchejte s grilovanou paprikou. Osolte, opepřete a pokapte olivovým olejem. Na závěr posypte sýrem pecorino.
Je to dobrota, vyberte si pěkné čerstvé lusky, aby nebly dřevnaté. Nebojte se prodejce v obchodě zeptat, zda můžete jeden lusk ochutnat : )
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.