Červená řepa vařená nebo pečená
Červená řepa, často opomíjená a to je škoda. Na tomto salátku s balkánským sýrem si pochutnáte.
Řepu si omyjte a dejte jí do vroucí lehce osolené vody. Bulvu velikout jako ženská pěst vařte cca 40 minut. Po uvaření nechte řepu vychladnout, oloupejte ji a nakrájejte si ji na tenká kolečka. Doporučuji i na tenší kolečk než jsou na mé fotce. Je to potom delikátnější. Nakonec řepu na talířku zakápněte balzamikem a olivovým olejem, opepřete čerstvě namletým pepřem a dozdobte balkánským sýrem. Mě se osvědčil Prezident balkánský sýr, je nádherně jemný, bez hrudek.
Můžete experimentovat i s růžovou řepou, ta dělá na řezu nádherné "letokruhy".
Tip:
Dnes se dá už koupit olivový olej se sprejovou pumpičkou. Na saláty je to výborný pomocník a nestane se nám, že by jsme salát "utopili" v oleji. Pozor na to olej je to 99% tuk.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.