Kalkula�ka hubnut�

Příspěvek si uložili

Další příspěvky

Klára Rychterová

Klára Rychterová

zdroj www.mowielicious.com

vloženo 21.03.2013

32 x uložení
2 x komentář

Rizoto s červenou řepou

Také máte rádi červenou řepu? Zbožňuju její nasládlou aromatickou chuť. V kombinaci s rýží jde o delikatesu.

Ingredience

2 lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená na drobno
1 stonek řapíkatého celeru, nakrájený na kostičky
1 stroužek česneku
150 g celozrnné rýže (nebo arborio)
100 ml červeného vína
600 ml zeleninového vývaru
250 g červené řepy, uvařné, oloupané a nastrouhané
2 lžíce másla
4 lžíce nastrouhaného parmazánu
1 malá snítka kopru

Příprava

V pánvi si rozehřejte olej, přidejte cibuli a celer a restujte do měka. Potom přidejte česnek a po chvilce i rýži, promíchejte, potom přilijte víno a nechte absorbovat do rýže.

Potom přilévejte po naběračkách vývar, vždy, míchejte, nechte absorbovat. Přidejte řepu a vařte do měkké a krémové konzistence rýže.

Vypněte oheň a vmíchete máslo a polovinu parmazánu. Přikryjte a nechte odpočívat 3 minuty. Servírujte posypané zbytkem parmazánu a s nasekaným koprem.

Klára Rychterová

Tak to jsem ráda, že chutnalo Atinko. Nápadů na dobré rizoto není nikdy dost : ) Nemáte někdo zkušenost s "tataráčkem" z řepy? Ráda bych to vyzkoušela.

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Renata Ata Atinka

Tak rizoto z červené řepy, jsem dělala v sobotu. Bylo to velice dobré i bez použití vína. :-)

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat