Jednoduchý okurkový salát s černým rýžovým octem
Příjemná, netradiční asijská kombinace chutí.
Ingredience
okurka, menší je křehčí1 lžička černého rýžového octu - chinkiang
1 lžička sojové omáčky
čili paprička
černý pepř
Příprava
Okurku si opláchněte a nakrájejte si jí na drobné kousky. Zalijte jí lžičkou černého rýžového octa - má příjemnou nasládlou chuť a lžičkou dobré sojové omáčky, mě vyhovuje kikoman, low sodium. Nakrájejte si čili papričku na drobné kousky a okořeňte čerstvě namletým pepřem. Vše dobře promíchejte, pokud je třeba přidejte ocet nebo soju. Před servírováním můžete nechat cca 30 minut odpočinout v lednici.Pokud máte rádi sezamová semínka, můžete si udělat obměnu tohoto salátku, orestujte si na sucho na pánvi lžičku sezamových semínek : )
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.