Kalkula�ka hubnut�

Sara Lin

Milujte svůj život v každé jeho minutě.
Jack Kerouac

Praha


fotoalbum

Asijské recepty


Vynikající domácí tofu

Vynikající domácí tofu

Našla jsem na internetu výborný recept na domácí tofu. Nevím jak vy, ale tofu patří mezi mé oblibené potraviny a tak jsem se rozhodla, podělit se s Vámi o super recept, který je mimochodem bezvadně popsaný a jsou k němu i fotky :)

Jednoduchý okurkový salát s černým rýžovým octem

3x uložení

Jednoduchý okurkový salát s černým rýžovým octem

Příjemná, netradiční asijská kombinace chutí.

Salát z klíčků hrášku

4x uložení

Salát z klíčků hrášku

Další variace na salát z lehce oblanšírovaných výhonků hrášku. Pěkná alternatva, když máte hodně klíčků.

Korejský salát s klíčky mungo

3x uložení

Korejský salát s klíčky mungo

Vynikající salát z lehce oblanšírovaných výhonků v asijském stylu. Pěkná alternatva, když máte hodně klíčků.

Alo paratha s hráškem

8x uložení

Alo paratha s hráškem

Pěkná variace alo parathy - indické placky od Táry, navíc s čerstvým hráškem. Fantazii se meze nekladou.

Hovězí s brokolicí připravené ve woku

1x uložení

Hovězí s brokolicí připravené ve woku

Tento klasický čínský recept je velmi rychlý. Můžete ho servírovat s rýží.

Indická placka Paratha

1x uložení

Indická placka Paratha

Paratha je placatý indický celozrnný chléb. Můžete si ho připravit samotný, nebo plněný různými nápněmi. Tento recept používá v Indii nejpopulárnější náplň – ochucenou bramborovou směs. Tato Alo paratha je vhodná jako chutný oběd nebo i jako vydatná snídaně.

Čočka s mrkví, fazolemi a sladkými bramborami

2x uložení

Čočka s mrkví, fazolemi a sladkými bramborami

Voňavé, rychlé a zdravé vegetariánské jídlo. Dhal z čočky a fazolí.

Rychlé suši s uzeným lososem

6x uložení

Rychlé suši s uzeným lososem

Suši je teď moderní, udělejte si doma 32 kousků zdravých jednohubek. Můžete si jich nekolik dát k obědu nebo je servírovat na párty.

Japonské zeleninové bramboráčky z batátů – sladkých brambor

9x uložení

Japonské zeleninové bramboráčky z batátů – sladkých brambor

Je to velmi rychlé, chutné zeleninové jídlo. Má méně než 400 kcal na porci.

Kuřecí prsíčka Katsu – nesmažená

12x uložení

Kuřecí prsíčka Katsu – nesmažená

Co je to Katsu? Je to japonská metoda obalovaného masa. Tato verze je připravena s kari omáčkou.

Pečený lilek s glazé z Miso, medu a sezamu

Pečený lilek s glazé z Miso, medu a sezamu

Co je to Miso? Miso je fermentovaná pasta ze sojových bobů a soli. Japonci miso používají jako hlavní ingredienci pro přípravu polévky. Nebo jako já na dochucování jiných jídel. Podívejte se na recept.

Proč jsou masa připravovaná v asijském stylu tak šťavnatá?

7x uložení

Proč jsou masa připravovaná v asijském stylu tak šťavnatá?

Podívejte se na recept na vykoštěná kuřecí stehýnka na citrónu.