Příspěvek si uložili
Další příspěvky
Bulgur se zeleninou a pečeným stehýnkem
1 cibule
6–8 stroužků česneku
50 g mraženého nebo čerstvého hrášku
50 g mražené kukuřice
půlka červené papriky
olivový olej
mořská sůl
Bulgur propláchneme, přidáme asi 400 ml vody, trochu soli a dáme pomalu vařit. Přikryjeme pokličkou. Velice mírným varem a bez míchání bude bulgur měkký asi za 20 minut.
Hrášek, kukuřici a nakrájenou červenou papriku uvaříme ve slané vodě zvlášť. Scedíme a vývar ponecháme na podlévání.
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme uvařenou zeleninu, krátce orestujeme, podlijeme trochu zeleninovým vývarem, okořeníme bazalkou a chvíli vše podusíme. Poté přidáme uvařený bulgur.
Teplý bulgur se zeleninou natlačíme do misek, upěchujeme a pak vyklopíme na talíře.
Stehno jsem pekla v římském hrnci bez kůže.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.