Superzdravý salát s pečenou čočkou
Jedná se o vynikající vyvážený sladkokyselý salát. Jestli hledáte nápaday co jíst, když potřebujete zhubnout. Čočka nesmí ve vaší stravě chybět!
Superjídlo plné minerálů, vitamínu B a vlákniny.
Ingredience
6 porcí
1 1/2 hrnku čočky
3 hrnky vody
4 malé červené řepy, syrové
1 hrnek nakrájené čekanky
hrst bylinek (tymián, bazalka, listová petrželka)
1/4 hrnku olivového oleje
šťáva z 1 citrónu
1/4 hrnku kaparů
1/4 hrnku šalotky, nakrájené
2 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce medu
sůl a pepř
Příprava
Předehřejte si troubu na 200°C. Na pekáčku rozprostřete červenou řepu, pokapte olivovým olejem a pečte asi 15 minut. Přidejte propláchnutou čočku a 3 hrnky vody, přikryjte fólií nebo pokličkou a pečte dalších cca 30 minut dokud není čočka měkká.
Připravte si zálivku, v míse smíchejte olivový olej, citrón, kapary, šalotku, hořčici, med, čerstvé bylinky, sůl a pepř. Do zálivky vmíchejte upečenou čočku s řepou a nakrájenou čekanku. Pokud je třeba osolte a opepřete, nebo přidejte olivový olej pro zjemnění chuti.
Tento salát je ještě lepší druhý den, kdy se chuti všech ingrediencí rozvinou a spojí. Ale obvykle se sní všechen hned jak se dá na stůl.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.