Ryba by měla plavat a proč ne v pivě?
Ryb je obecně v českém jídelníčku žalostně málo. Rybí prsty nepočítám, protože to není ryba, ale něco umělého... Spravte si chuť pořádnou rybou.
Igredience
Kupte si pěkný filet z bílé ryby. Nebo jestli jste zruční, filet si vytvořte odkrojením kostí. Já to raději nechávám na odbornících : )150 g filetu z bílé ryby s kůží
1 lžíce oleje
¼ lžičky soli
1-2 stroužky česneku, prolisované
1 cm čerstvého kořene zázvoru, nakrájet na tenoučké nudličky
1 rajče, nakrájené na osminky
½ zelené papriky, nakrájené na tenké proužky
½ červené papriky, nakrájené na tenké proužky
1 jarní cibulka, nakrájená na 2 cm proužky
1 lžíce sojové omáčky
1 lžička ústřicové omáčky
1 deci dobrého piva
Rozehřejte si pánev, přidejte olej, vložte osolenou rybu, kůží dolu a pečte, dokud není spodní strana s kůží zlatavá a křupavá. Přidejte zázvor a rybu otočte. Dále přidejte papriky a rajčata, přiklopte poklicí a vařte několik minut. Přidejte soju, ústřicovou omáčku a pivo. Vařte pod poklicí dalších 5 minut.
Na závěr posypte zelenou cibulkou. Jezte z přírodní rýží.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.