Kateřina Řehořková
zdroj nahraný příspěvek
album Obědy a večeře :)
uloženo z Rizotománie
vloženo 13.06.2015
Co je to frittata?
Je to co dům dal, zapečené na pánvi s vajíčkem. Nemusíte se bát i kombinací jako jsou fazole, rýže, cuketa a rajčátka.
Na pánvi si orestujte nakrájenou cibuli a přidejte na drobno nakrájený česnek, aby se rozvoňel. Přidejte na kolečka nakrájenou cuketu a nechte jí trošku opéct. Zbyla vám uvařená rýže natural, uvařené fazole? Přidejte to do směsi. Vše promíchejte, podle potřeby osolte a opepřete, můžete přidat své oblíbené koření. Nechte trošku vychladnout.
Rozbijte si 1 nebo více vajíček, podle množství ingrediencí, které jste použili. Vajíčko si rozšlehejte a zamíchejte do prochladlé směsi. Zbyl vám 30% eidam nebo jiný nízkotučný sýr? Nastrouhejte ho na jemno, polovinu množství promíchejte do směsi a druhou na vrch. ještě posypte několika šery rajčátky a dejte na 10 minut zapéct na 200 °C do trouby, aby povrch lehce zezlátnul.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.