Tereza Š.
zdroj nahraný příspěvek
album Zdravě, chutně, štastně!
uloženo z Zdravě, chutně, štastně!
vloženo 25.12.2015
Zdravá večeře, už jsme se zabydleli
Oslavovat se dá i se zdravým jídlem. Losos, spousta listového salátu, rajčatový salát s okurkou a jako dezert meloun : )
K rajčatům jsem si nakrájela okurku, olivy a spoustu čerstvé bazalky. Zase osolit, opepřit, trošku zakápnout olivovým olejem a balzamikovým glazé. Prohmíchat, pročechrat a je hotovo.
Pestrý listový salát si promíchejte se zálivkou rozmixovanou v mixéru z listové petržele, dijonské hořčice, šalotky, olivového oleje, bilého vinného octa, soli a pepře. Do sálátu jsem přidala pár zrníček kukuřice, kousek na drobno nakrájeného avokáda, červenou cibuli. Na vrch salát posypte dobrým měkým kozím sýrem.
Bagetku si rozkrojte a rozpečte v troubě. Když trošku vychladne pomazejte si jí rychlým bazalkovým pestem - promixujte si v mixéru hrst čerstvé bazalky se lžící piniových oříšků, jedním stroužkem česneku, lžící nastrouhaného parmazánu a troškou olivového oleje. Pesto nemazejte na horkou bagetu, aby vám bazalka nezčernala.
Přeju vám dobrou chuť a co nejvíce příležitostí k tomu něco slavit.
Markéta
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.