Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Markéta B

Tereza Š.

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 25.12.2015

Zdravá večeře, už jsme se zabydleli

Oslavovat se dá i se zdravým jídlem. Losos, spousta listového salátu, rajčatový salát s okurkou a jako dezert meloun : )

Lososa jsem připravila klasicky, osolit opepřit, pokapat lehce šťávou z citrónu a šup s ním do trouby vyhřáté na 200 °C. Péct cca 15 minut.

K rajčatům jsem si nakrájela okurku, olivy a spoustu čerstvé bazalky. Zase osolit, opepřit, trošku zakápnout olivovým olejem a balzamikovým glazé. Prohmíchat, pročechrat a je hotovo.

Pestrý listový salát si promíchejte se zálivkou rozmixovanou v mixéru z listové petržele, dijonské hořčice, šalotky, olivového oleje, bilého vinného octa, soli a pepře. Do sálátu jsem přidala pár zrníček kukuřice, kousek na drobno nakrájeného avokáda, červenou cibuli. Na vrch salát posypte dobrým měkým kozím sýrem.

Bagetku si rozkrojte a rozpečte v troubě. Když trošku vychladne pomazejte si jí rychlým bazalkovým pestem - promixujte si v mixéru hrst čerstvé bazalky se lžící piniových oříšků, jedním stroužkem česneku, lžící nastrouhaného parmazánu a troškou olivového oleje. Pesto nemazejte na horkou bagetu, aby vám bazalka nezčernala.

Přeju vám dobrou chuť a co nejvíce příležitostí k tomu něco slavit.
Markéta

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat