Čočka na cibulce s vajíčkem
Nechala jsem se inspirovat Atinkou a vytvořila jsem fotoalbum "Jídlo za které se můžu pochválit." Budu sem dávat fotky jídel, které jsou alespoň trošku podle zásad zdravé výživy.
Já vím, čočka je skromné jídlo, žádný luxus, ale zasytí a z nějakého důvodu má úspěch u našich drahých poloviček : )
6 porcí
Ingredience
1 balení čočky (já jsem měla klasickou obyčejnou čočku a zbytek oranžové)
3 středně velké cibule, nakrájené na kostičky
6 vajíček
pepř a sůl
1 lžička kurkumy
2 bobkové listy
jarní cibulka na ozdobu
kyselé okurky na přikusování
Závěrečná zálivka, 4 lžíce kvalitního octa, 4 lžíce vody (2 lžičky cukru pro ty co mají rádi čočku sladko kyselou).
Příprava
Čočku si propláchněte a nechte jí chvilku stát v čisté vodě. V hrnci, já používám tlakový, si rozehřejte máslo a orestujte si cibuli, můžete jí nechat jemně do zlatova. Přidejte slitou propláchnutou čočku a množství vody podle návodu. Přidejte sůl, pepř, bobkový list a kurkumu, promíchejte, přiklopte pokličkou a vařte podle návodu.
Na nepřilnavé pánvi si připravte vajíčka, klasická volská oka. Já jsem si je na pánvi přikryla pokličkou, aby byla propečená. Posypte je cibulkou.
Z uvařené čočky vyndejte bobkový list a vmíchejte octovou zálivku.
Ze setrvačnosti jsem používala jíšku. Dnes jsem jí vynechala a vůbec nám tam nechyběla.
Čočku servírujte s vajíčkem a kyselou okurkou.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.