Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Markéta B

Ivana Dachovská

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 24.01.2019

Recept na domácí pudink - lehký vanilkovy krém se šlehačkou a malinami

Dezert jako peříčko, podle nálady ho můžete sníst ještě teplý, nebo si z něj později udělat zmrzlinu.

Ingredience

rozpis na 4 decentní porce : )
2 žloutky
2 lžíce cukru
2 dcl mléka
1/2 lžičky solamylu
1/2 lžičky vanilkového extraktu

ušlehaná šlehačka a maliny na ozdobu

Příprava

Do mixeru vložte žloutky s cukrem a mixujte tak 3 minuty aby vajíčka byla nadýchaná. Potom přidejte solamyl a rozmixujte vše do hladka.

Mezi tím si ohřejte mléko, jenom lehce, tak aby začalo dělat malé bublinky po okraji. Skoordinujte rychlost mixování vajíčkové směsi s přiléváním mléka, aby se vám vše pěkně promixovalo do hladka.

Tekutou směs potom přelijte do středního hrnce a na malém plameni míchejte dřevěnou vařečkou dokud nezmizí pěna a docílíte pudinkové konzistence. Potom odstavte z plamene a přimíchejte vanilkový extrakt.

Dobrá rada: nesnažte se vše urychlit, že přidáte plamen, aby jste si místo pudinku neudělali míchaná vajíčka : )

Tento dezert mám moc ráda ještě vlažný. Nebo si ho můžete připravit i jako výbornou zmrzlinu tak, že ho vychladíte ve zmrzlinovači, pro přípravu zmrzliny použijte dvojnásobné množství.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat