Recept na domácí pudink - lehký vanilkovy krém se šlehačkou a malinami
Dezert jako peříčko, podle nálady ho můžete sníst ještě teplý, nebo si z něj později udělat zmrzlinu.
Ingredience
rozpis na 4 decentní porce : )
2 žloutky
2 lžíce cukru
2 dcl mléka
1/2 lžičky solamylu
1/2 lžičky vanilkového extraktu
ušlehaná šlehačka a maliny na ozdobu
Příprava
Do mixeru vložte žloutky s cukrem a mixujte tak 3 minuty aby vajíčka byla nadýchaná. Potom přidejte solamyl a rozmixujte vše do hladka.
Mezi tím si ohřejte mléko, jenom lehce, tak aby začalo dělat malé bublinky po okraji. Skoordinujte rychlost mixování vajíčkové směsi s přiléváním mléka, aby se vám vše pěkně promixovalo do hladka.
Tekutou směs potom přelijte do středního hrnce a na malém plameni míchejte dřevěnou vařečkou dokud nezmizí pěna a docílíte pudinkové konzistence. Potom odstavte z plamene a přimíchejte vanilkový extrakt.
Dobrá rada: nesnažte se vše urychlit, že přidáte plamen, aby jste si místo pudinku neudělali míchaná vajíčka : )
Tento dezert mám moc ráda ještě vlažný. Nebo si ho můžete připravit i jako výbornou zmrzlinu tak, že ho vychladíte ve zmrzlinovači, pro přípravu zmrzliny použijte dvojnásobné množství.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.