Chutný koláč s šery rajčátky
Krásný recept na slaný koláč s krustou z rýžové, jáhlové a špaldové mouky. Je výborně stravitelný a chutný, inspirovaný španělskou kuchyní.
Ingredience
Na těsto:1/2 hrnku rýžové mouky
1/2 hrnku jáhlové mouky
1/2 hrnku špaldové mouky
2 lžíce sušených rajčat v oleji
100 g másla
1 vajíčko
špetka soli
Náplň koláče:
1 pórek
80 g žampionů nebo jiných hub
250 g šery rajčátek
1 vajíčko
1/3 hrnku kokosového mléka
100 g kozího sýra
špetka soli
Příprava
Troubu si předehřete na 180 °C.Sušená rajčata si nakrájejte na drobno. Smíchejte v robotu všechny ingredience na těsto a vypracujte vláčnou hmotu. Těstem vyložte kulatou koláčovou formu.
Na pánvi si na lžičce másla orestujte nakrájený pórek a houby. Stáhněte z ohně. V misce si vyšlehejte kokosové mléko s vajíčkem přidejte sýr, pórek s houbami a směs rozprostřete na těsto. Na vrch rozložte rozpůlená šery rajčátka.
Pečte cca 40 minut, do zlatova.
Koláč je výborný i za studena. Také ho můžete před servírováním v troubě krátce rozpéct.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.